Ierland: Dublin en Wicklow Mountains

Ierland: Dublin en Wicklow Mountains

Na de roadtrip gelijk door naar een paar dagenIerland met Inge! Drie hele leuke dagen gehad en veel moois gezien!Dublin Map

Maandag vertrokken we met het vliegtuig vanuit Birmingham (de vlucht van RyanAir is heel erg goedkoop op dit traject dus een aanrader!). Aangekomen in Dublin kwam de regen ons al tegemoet, maar ondanks dat hebben we nog wat van de stad kunnen zien en plezier gehad met onze prachtige poncho’s (thanks, Poundland!). ’s Avonds naar Temple Bar geweest, hét populaire district in Dublin waar veel pubs te vinden zijn. Gezellig in de pub Fitzsimons gezeten en daar genoten van traditionele Ierse muziek en dans, én van Iers bier :)

Dinsdag zijn we met Wild Wicklow Tours meegegaan voor een tour door Dublin, langs de kust en door de Wicklow Mountains. De natuur in dit gebied van Ierland is zoals het duizend jaar geleden ook was, dus geen huizen of bewoners, met veel ruige natuur en veel gele bloemen (Gorse genoemd: the Irish Wildflower)! Heel erg mooi om te bekijken en een prachtige dag gehad!

Op woensdag was het tijd voor Dublinia: het museum in Dublin dat vertelt over de geschiedenis van de stad in de tijd van de Vikingen, Middeleeuwen en de moderne tijd. Interessant en je krijgt een goed beeld van hoe de stad was en hoe het is geworden tot hoe het nu is! Na het museum bezocht te hebben, kan er ook een kijkje genomen worden in Christ Church Cathedral. Dit hebben wij niet gedaan, maar van binnen moet het vast mooi zijn geweest want de buitenkant zag er al imposant uit! Wij zijn door de stad gaan lopen, door de winkels gestrúnd en lekker ijs gaan eten in het park: leuk alternatief! :)

Aanraders:
Accommodatie: My Place Hostel Dublin
Dagtour: Wild Wicklow Tours 
Museum: Dublinia

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: