Roadtrip Engeland

Roadtrip Engeland

Acht dagen geleden mocht ik eindelijk René weer zien, en onze reis door een deel van Engeland kon beginnen!

Zaterdag 2 april – dag 1: Vanaf London naar Brighton
We begonnen in London, waar we beide met vliegtuig (Luton Airport) en bus aankwamen en reden daarna door naar Brighton. Brighton is een mooie stad bij het water met een grote pier waarop allemaal winkeltjes en attracties staan! Echt een aanrader, zeker bij mooi weer!


Zondag 3 april – dag 2: Vanuit Brighton naar het kasteel in Arundel en uiteindelijk naar Lyndhurst (The White Rabbit)
Het kasteel in Arundel is een mooi, oud kasteel die zelfs nog steeds deels bewoond wordt! Met shows en veel kamers en mooie tuinen waarin gekeken kan worden, is dit ook een mooie dag geworden!
Site: www.arundelcastle.org

Maandag 4 april – dag 3: Vanuit Lyndhurst naar SplashDown in Poole
Vandaag een dag zwemmen in een zwembad met heel veel glijbanen! En wat een drukte, want veel kinderen (en sommige ouders) hadden nog vrij :)
Site: http://www.poole.splashdownwaterparks.co.uk

Dinsdag 5 april – dag 4: Vanuit Poole naar Corfe Castle, the Jurassic Coast met the Durdle Door, naar the Stonehenge en door naar een b&b in Shepton Mallet 
Vandaag een hele mooie en zonnige dag gehad! Precies goed getimed! ’s Morgens mooi vroeg vertrokken richting de Jurassic Coast, beginnend met Corfe Castle, een oude ruïne in Lulworth. Daarna rondgelopen bij the Durdle Door. Prachtig mooi blauw water! Vanuit daar doorgereden naar the Stonehenge vlakbij Salisbury. Interessant en bij een bezoek aan the Stonehenge kun je ook in het museum kijken. Men denkt dat de steencirkel een oude tempel is geweest die in de lijn van de zon is geplaatst. Slim uitgekiend door een groep mensen die zo’n 4500 jaar geleden leefden. Rondom the Stonehenge zie je hun sporen terug in oude (nagemaakte) huizen, begraafplaatsen en paden. Een stuk geschiedenis!
Corfe Castle: http://www.nationaltrust.org.uk/corfe-castle
Jurassic Coast: http://www.jurassiccoast.org
Stonehenge: www.english-heritage.org.uk/visit/places/stonehenge

Woensdag 6 april – dag 5: Vanuit Shepton Mallet naar Bath, daarna naar een b&b in Bristol
Bath: wat een mooie stad! Een oude, Romeinse stad, gebouwd in de eerste eeuw, waar je de oude baden nog steeds kunt bekijken. Het water dat in de baden zit is regenwater dat in al die jaren is opgevangen. Zelf hebben we ons een beetje Romeins gewaand door naar een Spa/zwembad te gaan die op het dak van een huis gevestigd is. Aanrader voor als je Bath gaat bezoeken; vanaf die plek is het uitzicht mooi en is Bath goed te bekijken! Bath kent een mooie kathedraal, oude gebouwen en leuke winkels.
Site: http://www.visitbath.co.uk

Donderdag 7 april – dag 6: Dagje Bristol
Bristol is vandaag aan de beurt om bekeken te worden. Maar tot onze teleurstelling – en dan hebben we niet alles van de stad gekeken, maar slechts een bepaald deel – viel de stad ons wat tegen. We reden de stad met de bus binnen vanuit een suterich gedeelte en de stad kwam rumoerig en niet schoon over. Ook houden wij wel van wat cultuur snuiven en ondanks dat we een rondje hebben gelopen kwamen we weinig mooie bezienswaardigheden tegen. Wel hebben we ons vermaakt in het winkelcentrum. In Cabot Circus, één van de winkelcentra van Bristol, zijn genoeg winkels te vinden, maar ook gezellige restaurantjes, minigolf én een bioscoop, die we even van binnen hebben bekeken: ‘London has fallen’ is echt een aanrader ;)

Bristol

Vrijdag 8 april – dag 7: Vanuit Bristol over de brug naar Wales door Cardiff, Barry en Brecon Beacons National Park door naar Coventry
Vandaag de laatste trip naar Coventry. Vanuit Bristol over de tolbrug naar Wales gereden en daar door Cardiff, Barry en omgeving gereden: mooi uitzicht en gezellige steden en dorpjes! Grappig dat de taal gelijk anders is wanneer je Wales binnenrijdt; gelukkig stond de Engelse vertaling er nog bij! Daarna verder Wales ingereden door het National Park Brecon Beacons. Een prachtige omgeving, een prachtig landschap en kleine dorpjes waar zelfs de schapen los op straat kunnen lopen. Leuk om te zien! Vandaag lekker rondgereden en genoten!

Zaterdag 9 april – dag 8: Coventry & Birmingham
Vandaag een lekkere chill dag én mooi weer, dus samen met Inge en René in de auto naar de dierentuin van Birmingham gegaan: het Wildlife Conservation Park. Genoten van alle dieren en van het laten maken van karikaturen! Goed gelukt? :)

Karikatuur

Zondag 10 april – dag 9: 
Vandaag de laatste dag dat René hier is en daarom afgesloten met een English Breakfast! Samen met Inge zijn we naar een smûk restaurant gegaan en hebben we daar genoten van dit typical Engelse ontbijt: gebakken ei, worstjes, toast, gebakken tomaat, bonen in tomatensaus, aardappeltjes/aardappelkroket, gebakken uien en gebakken spek! Smakelijk!

ontbijt

Genoten van een heerlijke vakantie in een mooi land! Nieuw avontuur ligt alweer op de loer: maandag naar Dublin met Inge!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: