Day 47: VISITE! Een weekend Cotswolds, Oxford en London!

Day 47: VISITE! Een weekend Cotswolds, Oxford en London!

Afgelopen vrijdag was het precies zes weken geleden dat Inge en ik vertrokken met de boot richting Engeland, en dus ook zes weken geleden dat ik mijn familie, vrienden en lieve vriend René heb gezien! Wel via skype natuurlijk! Maar vrijdag was het eindelijk zover en kwamen René en Rienk naar Coventry! Vantevoren al vaak over dit weekend gesproken, want wat zouden we ondernemen? Het zou een weekend Cotswolds, Oxford en London worden!

Vrijdags kwamen de mannen in Coventry en zijn we gelijk na het eten de stad ingegaan waar we het Transportmuseum (nog eens haha) hebben bezocht, de University en de Cathedral hebben bekeken, en St. Michael’s hebben beklommen! Heel wat traptreden, maar wat een uitzicht! Erg mooi om over de hele stad heen te kunnen kijken!

Daarna hebben we een drankje gedroken in IMG_8717Whetherspoon (pub) ‘The Flying Standard’; klinkt chique maar is een leuke, goedkope pub om wat te eten en te drinken!

De volgende dag zijn we rond negen uur vertrokken. Eerst op naar Royal Leamington Spa, een stad waar dure huizen staan en dure auto’s rijden. Ze zeggen dat je daar eens gekeken moest hebben, dus reden wij er even door heen. Toen door naar Warwick, waar onze neef Jaap en zijn vrouw Samantha en kinderen wonen. Eventjes bij hun op bezoek geweest en gekeken hoe ze daar wonen! Leuk! En ook gelijk het Warwick Castle vanaf een afstandje kunnen zien en samen met Rienk herinneringen op kunnen doen aan 2006 toen Jaap & Samantha trouwden in Warwick!

Vanuit Warwick reden we naar het natuurgebied the Cotswolds. De natuur daar, de bijpassende oude huisjes, zeker een aanrader om eens heen te gaan! We hebben in the Cotswolds in het dorpje Bourton-on-the-Water het museum van Brum bezocht, het Cotswold Motoring Museum! Vroeger hebben wij vaak Brum gekeken, dus om Brum nu eens in het echt te zien was ergens wel bijzonder haha. En in dit museum is ook altijd de serie rondom het gele autootje opgenomen! In dit dorpje hebben we geluncht en daarna zijn we doorgegaan naar Oxford!

Oxford is vooral bekend door zijn enorme universiteit en het prachtige gebouw wat daar bij hoort. Helaas hebben we dat niet kunnen bekijken, maar wel hebben we in het centrum cultuur kunnen snuiven! Mooie stad, leuk om eens geweest te zijn! Prachtige oude gebouwen!

uitetenNa Oxford reden we door naar Silverstone, een race-circuit (vooral voor de mannen interessant, haha) en naar Banbury waar Prodrive zich bevindt en waar pakketten voor auto’s worden gemaakt zodat ze aan racen kunnen meedoen. Ook voor Subaru! Na dit leuke dagje uit zijn we uiteten geweest in The Holyhead, tegenover ons huis. Heerlijk gegeten!

De volgende dag zijn Rienk, René en ik vertrokken naar London Luton waar Rienk weer het vliegtuig terug naar huis zou nemen. René en ik zijn die dag nog naar London geweest. En dit keer weer andere kanten van de stad bekeken! We zijn door het Hyde Park gewandeld, hebben onder andere de Royal Albert Hall bekeken, de Big Ben, Westminster Palace, Westminster Abbey, the London Eye, Piccadilly Circus én Chinatown! Chinatown is een hele bijzondere plek midden in London, echt een plek waar je even moet kijken als je in de stad bent! Je hebt het gevoel of ben je in China, en je kunt er lekker eten! Toen wij daar rond liepen, waren er verschillende straatartiesten aanwezig om hun kunsten te laten zien, ook een aantal mannen die een Chineze draak nadeden.

Maandag helaas René weer uit moeten zwaaien, maar IMG_8825binnenkort heb ik hier drie weken vakantie en komt hij een week over om samen alvast een week vakantie te vieren! Hopelijk zullen we dan ook veel moois van the UK gaan zien! :)

Ahoi!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: