Day 32: Sheffield en Peak District

Day 32: Sheffield en Peak District

Afgelopen weekend zijn Inge en ik naar sheffield
Sheffield en naar het Peak District geweest. Sheffield is de woonplaats van Inge haar neef Tim en zijn vrouw Sandra, hier hebben we twee nachtjes gelogeerd. Ze hebben ons getrakteerd op Fish & Chips, de eerste keer dat we dat eten sinds we hier zijn, en op een typisch Engels gerecht: Fish Pie. De Fish Pie is een soort stampot: een ovenschotel met daarin zalm en een soort kabeljauw, doperwten en ‘mashed potatoes’, aardappelpuree, met kaas erover heen! Erg lekker!

Sheffield is een oude stad, de derde grootste stad van Engeland, alsdus Tim. Mooie, oude gebouwen sieren de stad en ook veel moderne, doordat ook hier de oorlog veel staalfabrieken, huizen en oude gebouwen heeft vernield.

Na de hoogtepunten in de stad te hebben bekeken, zijn we naar het Peak District gegaan. Het Peak District is een groot natuurgebied, liggend tussen Birmingham (west) en Sheffield (oost). Kenmerkend voor het Peak District zijn de golvende heuvels, de stenen afbakende ‘hekken’ tussen de weilanden, de pittoreske dorpjes tussen de natuur en grote stuwmeren. Je kunt er mooi wandelen en zelfs klimmen. Sommige mensen klimmen tot de toppen en dan kunnen ze op de rots-plateaus staan! Dan heb je pas mooi uitzicht!

We hebben erg genoten van Sheffield en het Peak District, bedankt Tim & Sandra!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: