Day 25: Dagje Birmingham

Day 25: Dagje Birmingham

Alweer drie weken voorbij… birmingham2Drie weken vol nieuwe gezichten, een nieuwe omgeving, een ‘nieuwe’ taal & verschillen qua gebruiken en cultuur (meer in de blog van vorige week!). En drie weken waarin we Coventry, London en nu ook Birmingham mochten bekijken!

Zaterdag 6 februari zijn Inge en ik naar Birmingham geweest. We hadden de treintickets al van te voren geboekt, dus ondanks dat het regende (de hele dag!) zijn we wel naar de stad gegaan. Birmingham ligt zo’n 35 km van ons huis in Coventry. ’s Morgens na aankomst in de stad zijn we gelijk door gegaan naar Museum & Art Gallery Birmingham, gelegen aan Victoria Square. Dit is vlakbij het treinstation, en omdat het regende was dit ideaal: de combi van veel mooie schilderijen en kunstwerken bekijken met het schuilen voor de regen en onszelf opwarmen in een mooi, groot museum. Wij hebben niet eens alle zalen bekeken, want na verloop van tijd waren we er al een paar uren en wilden we wel weer wat meer van de stad bekijken!

Na het museum hebben we twee kerken bezocht, de eerste was Birmingham Cathedral, of de St. Philip. Mooie kathedraal, mooi glas-in-loodwerk. Omdat deze kerk 300 jaar bestaat, heeft kunstenaar/artiest Jake Lever een kunstwerk bedacht waaraan de bewoners van Birmingham en ook andere belangstellenden aan mee konden werken: the Soul Boats Project. Deze Soul Boats zijn gevouwen papieren bootjes, omhuld met goudfolie, waarin ieder zijn of haar eigen gebed of gedachte kon op schrijven. Vervolgens zijn deze bootjes in de kerk gehangen als een symbool voor de opstijgende en reisende/varende gebeden. De bootjes doen ook denken aan het varen in de kanalen van Birmingham. De tweede kerk die we bekeken, was de St. Paul’s Church; deze hebben we helaas niet van binnen goed kunnen bekijken.

Ondertussen regende het maar door en na deze culturele ontdekkingen besloot Inge mij daarom te trakteren op een lekkere High Tea! HEERLIJK én Engels :) Hierna de Bullring van Birmingham verkend: wát een mensen! Het leek wel alsof iedereen voor de regen wilde schuilen en het winkelcentrum in dook! In de Bullring kun je je dan ook wel een hele dag vermaken.

Birmingham hebben we helaas niet helemaal kunnen bekijken door alle regen, maar de stad ligt zo dicht bij Coventry dat we er in de komende maanden nog eens naar toe gaan en dan de rest van de stad zullen gaan bekijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: