Day 8 + 9: dagje London

Day 8 + 9: dagje London

Vandaag precies een week in Coventry; wat is die week snel omgevlogen! Nieuwe omgeving, nieuwe indrukken, nieuwe gezichten! Maar tot nu toe voelt het hier goed. Coventry is een fijne stad. School is zo’n 30 minuten lopen, maar op de weg daarnaar toe kom je door het centrum van Coventry en daar is veel te zien! Maar ook buiten Coventry ligt voor ons nog veel meer om te (her)ontdekken, dus besloten Inge en ik een dag naar London te gaan!

Gisteren, op 22 januari, zijn we naar London gereist.london.jpg Eerst tickets geregeld via virgintrains.co.uk, want anders dan in Nederland zijn de treintickets niet steeds voor dezelfde prijs te koop. Hier moet je een goede deal proberen te krijgen, door bijvoorbeeld zo vroeg mogelijk te ‘boeken’, door een railcard (die wij hebben, zodat we korting krijgen per treinrit) of door niet in de spits te reizen. Heel anders dan in Nederland dus!

’s Morgens met de trein van Coventry naar London Euston, vanwaar we wandelend naar the British Museum gingen. Eerste indruk? Groot! Heel groot. In het museum is vanalles te bekijken, verschillende werelddelen en hun kunstwerken en waardevolle objecten zijn er tentoongesteld. Tweede indruk? Druk haha, ongelofelijk veel mensen! Na het museum zijn we richting Buckingham Palace gelopen, waarbij we ook langs the National Gallery liepen. Beide grote, imposante gebouwen in London.

Daarna door St. James’s Park naar the Big Ben, die al in de verte te zien was. Naast the Big Ben bevindt zich the Westminster Palace, het parlementsgebouw van Engeland. Over de brug zagen we de London Eye al bij het water staan, helaas werd er aan het reuzenrad gewerkt en konden we het niet zien draaien. Maar het levert alsnog wel een mooi, typisch Londons beeld! Gegeten in het park en daarna door naar Shakespear’s Dome en naar the Tower Bridge. The Tower Bridge is een schitterend gebouw zo over het water van de Thames. Over de brug kwamen we weer aan de andere kant van London. Toen we vanaf the London Eye zo langs het water liepen, zagen we aan de overkant the Tower of London en St. Paul’s Cathedrale al voorbij komen, dus daar gingen we naar op zoek. The Tower of London hebben we helaas niet meer gezien, maar St. Paul’s Cathedrale – dat is pas echt een groot gebouw! – was niet te missen!

London kent veel mooie, imposante gebouwen en in het stadsbeeld wordt het oude London erg gemengd met het moderne London. Leuk om te zien. Wat ook leuk is om te zien, zijn alle telefoonhokjes, taxi’s en (tour)bussen! Overal waar je gaat in London, kom je ze tegen! Dus, Inge in een telephone booth moest vastgelegd worden ;-)

Grappig weetje trouwens: in London zagen wij rond zes uur ’s avonds groepen mensen buiten en in de pubs zitten of staan. Sommigen kwamen aangelopen met glazen bier en deelden deze uit. Zou dit een soort vrijdagmiddag/avond borrel zijn? Het leek in ieder geval leuk, allemaal mensen voor de pubs.

We hebben een geweldige én lange dag gehad in London! Onze benen waren moe van al het lopen de afgelopen (eerste) week. Dus: we besloten, bij aankomst op Station Coventry, een taxi te nemen. Tot onze verbazing was de taxi spotgoedkoop en zo lagen we binnen no-time in bed!

Vandaag, zaterdag, even een relaxdagje ingelast. Blog bijwerken en foto’s selecteren, serie kijken en zelfgemaakte soep eten!

Fijne zaterdagavond allemaal en fijne zondag gewenst!

Groetjes uit Coventry!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: