Day 5: Musea Coventry

Day 5: Musea Coventry

Om ons in Coventry te verdiepen, zijn Inge en ik afgelopen dinsdag naar twee musea in Coventry geweest. De eerste die we bezochten was the Herbert, welke naast onze school en bij St. Michael’s Cathedrale ligt. En de tweede is the British Transport Museum.

The Herbert is een museum over de geschiedenis van Coventry en over de positie van Coventry op het gebied van wereldvrede. Een interessant museum voor mensen die graag meer over Coventry willen weten! Zeker ook over de geschiedenis, over de Coventry Blitz van 14 november 1940, waarbij onder andere het dak van St. Michael’s Cathedrale verwoest werd en waarna alleen de muren bleven staan. Nu is dat wel een bijzonder monument en een bezienswaardige ruïne geworden, maar op die dag tijdens dat bombardement in de oorlog zijn veel mensen overleden.

Weetje of fabeltje: Voor Lady Godiva was ook een hele zaal omgetoverd tot tentoonstelling. Lady Godiva (rond het jaar 1000) is namelijk een legende uit Coventry. Zij zou namelijk naakt op een paard door de straten hebben gereden, en dat alles voor een gunst van haar man, graaf Leofric. Hij zou namelijk zware belastingen invoeren in Coventry en zij wilde dit niet toelaten. Toen zij aan hem vroeg het niet in te voeren, stelde hij haar voor dat zij dan maar naakt door de straten moest gaan. En dat deed zij. Of toch niet? Interessante legende, alleen jammer dat er zoveel verhalen over zijn opgesteld, dat niemand weet of het echt of niet echt gebeurd is.

Het tweede museum was the British Transport Museum, hét museum van Engeland waar het alleen maar over transport gaat. Fietsen, auto’s, een oude brandweerwagen, gekke tweelingfietsen. Vooral voor heit, m’n broers en voor René: jullie vinden dit zeker heel interessant! Leuk om alles in dit (grote) museum te bekijken.

Ook nog een onderonsje gehad met een eekhoorn en zelfs een eekhoorn zien vliegen, helemaal mooi dat dat op de foto staat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: