Visited: Praag, Tsjechië

Visited: Praag, Tsjechië

Afgelopen week mocht ik samen met mijn familie en de familie Hietkamp en Rozema een fantastische tijd beleven in Tsjechië. Naast snowboarden, skiën, lekker eten en veel gezelligheid, snoven we ook een stukje cultuur. Niet alleen in het gebied waar wij zaten, maar ook in Praag.

De hoofdstad van Tsjechië heb ik al meerdere malen bezocht, maar toch weet ik elke keer iets nieuws te ontdekken aan de stad. Zo zijn we tijdens ons laatste bezoek aan Praag, twee jaar geleden, langs de beroemde Astronomische Klok gekomen en hebben we een bruiloftsshoot mogen zien, helaas was die gefaket… Praag verwonderde mij door haar zachte uitstraling. Veel steden zien er groot en onaantastbaar uit, maar Praag lijkt erg toegankelijk en down-to-earth, maar wederom was wel te zien dat Praag en ook de rest van Tsjechië een klap heeft gekregen van de oorlogen.

Dit jaar mochten we tijdens de wintersportvakantie Praag weer bezoeken. Dit keer hebben we een andere richting gekozen en zo kwamen we op het grote plein en bezochten we kleine souvenirwinkeltjes. Een andere kant van Praag, een andere indruk. Een mooie stad en een echte aanrader!

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de foto’s:
// Souvenirwinkeltje.
// Poppen in een Souvenirwinkeltje.
// Herdenkingspunt voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, bij het monument van Sint Wenceslas op het Wenceslasplein. Deze Sint is het nationaal symbool voor de Tsjechen.
// Klokken in een Souvenirwinkeltje.
// Een muzikant die muziek maakt door zijn vingers in warm water te dopen en over de randen van glazen te strijken die elk gevuld zijn met verschillende hoeveelheden water. Kunstig!
// Praag bij schemer.
// Gebouwen in Praag.
// Een man op een bankje in de stad.
// Staande op het Wenceslasplein, uitzicht op het Nationaal Museum.
// Vers suikerbrood.
// Het Wenceslasplein.
// Het beeld van Sint Wenceslas met op de achtergrond het Nationaal Museum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: